top of page

Wat is hypnotherapie?

freecompress-Klimop-Opname-BTS6_edited.jpg

Hypnose is een verhoogde staat van innerlijke focus en openstaan voor suggesties. We ervaren de hypnotische toestand soms meerdere keren per dag.  Wanneer we naar een film kijken of een goed boek lezen kunnen we even helemaal tijd en ruimte verliezen en zijn we in hypnose. Als iemand ons dan roept worden we terug naar het hier en nu getrokken.   Bij hypnotherapie wordt deze toestand gebruikt om positieve suggesties te geven en om met je onderbewuste te communiceren. Op deze manier kunnen veranderingen heel eenvoudig en snel worden geïnstalleerd worden. Jouw onderbewuste heeft overigens maar twee functies: je goed laten voelen en je veilig laten voelen. Als het je kan helpen, zal het dat zeker doen. 

Wanneer je in hypnose bent, kan er niets veranderen of gebeuren tegen jouw wil in. Jij moet bereid zijn om te veranderen.  Jij stelt de doelen en jij moet er klaar voor zijn. 

Veelgestelde vragen over hypnotherapie en coaching

Vraag: Is hypnotherapie veilig?

Antwoord: Ja, hypnotherapie is veilig.  Je kan steeds uit hypnose komen, wanneer je dit zou willen.  Het voelt echter zo rustgevend en ontspannend aan dat het zelden het geval is. 

Vraag: Hoeveel sessies zijn nodig voor resultaten?

Antwoord: Het aantal sessies varieert afhankelijk van het individu en de doelen. De meeste mensen ervaren al na de eerste sessie positieve veranderingen. Een traject zorgt ervoor dat de veranderingen diepgaand en blijvend zijn. 

Vraag: Wat als ik niet in hypnose wil? 

Antwoord: Bij Klimop kan elk traject perfect uitgevoerd worden zonder hypnose om toch goede resultaten te hebben.  Het is van belang dat je de oefeningen die worden aangereikt thuis goed en regelmatig uitvoert om een positief resultaat te krijgen. 

Vraag: Kan iedereen in hypnose gebracht worden? 

Antwoord: Elke hypnose is zelfhypnose.  Als jij er open voorstaat, zal het lukken.  Zoals vele vaardigheden geldt oefening baart kunst.  Daarom werken we met meerdere sessies, zodat je eerst de kans krijgt om hypnose te ervaren om in een volgende sessie aan de grote veranderingen te werken. 

Vraag: Is hypnotherapie hetzelfde als entertainmenthypnose?

Antwoord: Nee, hypnotherapie heeft een therapeutisch doel en wordt gebruikt voor positieve veranderingen en zelfontdekking. 

Vraag: Zal ik de controle verliezen tijdens hypnotherapie?

Antwoord: Nee, je blijft bewust en in controle tijdens hypnotherapie. Het is eerder een staat van verhoogde focus en ontspanning.

Vraag: Wat houdt de coaching in?

Antwoord: Onze coachingtools zijn zeer krachtig. Ze zorgen ervoor dat je snelle veranderingen ervaart.  Je leert je onderbewuste en dus je brein andere reacties, emoties en gedachten aan om problemen op te lossen of om met een situatie om te gaan. We werken ook doelgericht en begeleiden jou om je doelen te bereiken. 

Vraag: Kunnen kinderen ook in hypnose? 

Antwoord: Kinderen zijn zeer ontvankelijk voor hypnose.  Ze vinden het ook fijn en kunnen zo goed aan hun problemen werken. Ook de coachingtools vinden ze fijn, omdat het weinig praten vereist.  Ze krijgen wel het gevoel dat ze vat hebben op hun emoties en gedrag, wat hun zelfvertrouwen een boost geeft. 

 

Conclusie

Klimop biedt krachtige tools aan om diep in je onderbewustzijn te duiken en positieve veranderingen teweeg te brengen. Of je nu worstelt met angsten, op zoek bent naar persoonlijke groei of gezondere gewoonten wilt ontwikkelen, Klimop hypnotherapie en coaching kan een waardevol hulpmiddel zijn op je reis naar welzijn. Door te leren luisteren naar je innerlijke geest, kun je de sleutel vinden tot een vervuld en gelukkig leven.

bottom of page